fbpx
Сьогодні
19:47 23 Чер 2021

Ткаченко пояснив, як Україна повинна протистояти російській пропаганді

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів, як боротися з фейками російської пропаганди про Україну.

Про це пише "Україна 24".

"Прикол, скажу такими словами, російської пропаганди полягає в тому, що вони діють за чіткими наративами, їх 10 або 12, зокрема щодо України. Це питання щодо державного перевороту, який нібито стався 2014 року – "Україна недодержава". Але поширюють ці наративи навіть перші особи держави. Цим наративам можна протистояти асиметрично, наприклад, ми сьогодні видали книгу в Центрі протидії дезінформації, як діяти в умовах війни або військової загрози. Ми взяли приклад зі шведського видання. І відразу, сьогодні, російська пропаганда почала говорити, про те, чого у нас в книзі насправді немає, що українців готують до війни з Росією", – сказав міністр.

За його словами, "це класичний приклад того, як перевертається з ніг на голову вся ситуація".

"І протистояти можна тільки розповідаючи про те, що це брехня, розвінчуючи фейки, розвиваючи медіаграмотність, чітко розуміючи, що реагувати на наративні провокації з боку Росії не потрібно", – зазначив він.

Міністр повідомив, що книга про те, як діяти в умовах військової загрози, доступна і в електронному варіанті.

"Також Центр протидії дезінформації і стратегічних комунікацій щотижня повідомляє про ті фейки, які з'являються в громадському просторі. Для того, щоб мотивувати читання і створювати інфраструктурні можливості доступу до читання, ми в міністерстві розробили стратегію читання, це великий перелік заходів, які ми збираємося прийняти впродовж кількох років, щоб збільшити зокрема державне фінансування на підтримку видавничої справи", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: