fbpx
Сьогодні
Фото 20:56 23 Чер 2021

У Києві з'явилася бронзова мініскульптурка, присвячена столичній пальмі

У Києві відкрили бронзову мініскульптурку "Шукай!", присвячену столичній пальмі. Нова експозиція з'явилася в Шевченківському районі на вулиці Назаровській, 23.

Про це йдеться на сторінці проекту "Шукай" у Facebook.

Бронзова скульптурка заввишки 17 сантиметрів. Її встановили на фасаді житлового будинку – поблизу оранжереї Ботанічного саду імені Фоміна, де росте оригінал австралійської пальми Лівістона.

У Києві з'явилася бронзова пальма

У бронзовій мініатюрі скульптор Юрій Білявський зобразив пальму, яка пробиває скляний дах. Було створено багато ескізів. Їх звіряли з оригіналом, досліджуючи пальму в оранжереї, щоб була максимально схожа.

"Для київської пальми уже підіймали дах. І зараз вона знову не має куди рости. Тому ми провели таку паралель з людьми – коли впираєшся в стелю, то пробивайся", – говорить Юлія Бевзенко.

Гасло скульптурки-пальми: "Мене потреш – стелю проб'єш"

Довідка. Проєкт "Шукай" заснували у 2018 році. Відтоді столиця отримала вже 28 скульптур по всьому місту. Їхнє розташування можна побачити на електронній мапі проєкту. Серед них – "Котлета по-київськи", "Київський каштан", "Київський торт", "Золоті ворота", "Київський богатир Микита Кожум'яка", "Золота туфелька Сержа Лифаря", "Київська кава", "Київські шахи", "Гелікоптер Сікорського", "Годинник П'єра Брульона". Біля кожної мініатюри є табличка з QR-кодом, за допомогою якого можна дізнатися її історію. Створені інтерактивні мапи та екскурсійні маршрути, аби люди легко їх знаходили.

Цього року в планах встановлення ще щонайменше п'яти нових скульптурок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: