fbpx
Сьогодні
09:10 23 Чер 2021

Президент Філіппін хоче відправляти до в'язниці за відмову вакцинуватися

Президент Філіппін Родріго Дутерте пригрозив в'язницею за відмову вакцинуватися проти коронавірусу. Натомість чиновники у системі охорони здоров'я країни кажуть, що щеплення є добровільним.

Про це пише Reuters.

«Ви вибираєте: вакцинація або я відправлю вас до в'язниці… Не зрозумійте мене неправильно, в цій країні криза. Мене просто дратує те, що філіппінці не дослухаються до уряду», — сказав Дутерте під час телезвернення 21 червня.

Однак його слова суперечать заявам чиновників системи охорони здоров'я, які хоч і закликають людей вакцинуватися проти коронавірусу, але запевняють, що ця процедура добровільна.

Станом на 21 червня на Філіппінах першу дозу вакцини отримали лише 4,7% населення, а 1,8% — завершили вакцинацію. Хоча уряд цієї 110-мільйонної країни заявляв, що до кінця 2021 року на Філіппінах вакцинують 70 мільйонів людей.

Президента країни критикують за його жорсткий підхід до карантинних обмежень. Зокрема, під час відеозвернення він нагадав, що підтримує своє рішення поки що не відчиняти школи знову.

У деяких провінціях навіть фіксують жорстоке поводження поліцейських із людьми задля забезпечення карантину. Так, на початку квітня стався випадок, коли чоловік помер після того, як правоохоронці змусили його зробити 300 присідань за порушення карантину.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: