fbpx
Сьогодні
22:11 23 Чер 2021

Міністр фінансів пояснив, що буде у разі провалення співпраці з МВФ

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що у разі відсутності грошей від МВФ уряд вдаватиметься до "оптимізації видатків".

Про це Марченко сказав у інтерв'ю Forbes.

"Мінфін готовий до будь-якого розвитку подій, але для нас бажано, щоб МВФ надав фінансування. Під співпрацю з МВФ підвʼязані макрофінансова допомога ЄС і програми Світового банку. За негативного розвитку подій будемо реагувати, заразом і шляхом оптимізації видатків", – сказав Марченко.

Міністр також заявив, що не знає, коли Україна може отримати $2,7 млрд фінансової допомоги від МВФ поза кредитною програмою Фонду, про які казав голова НБУ Кирило Шевченко.

"Не маємо інформації про терміни. Коли прийдуть, буде добре. Ми націлені на співпрацю з МВФ в рамках чинної програми, за якою Україна ще може отримати $2,9 млрд" , – сказав Марченко.

Крім того, міністр прокоментував заяву голови бюджетного комітету Ради Данила Гетманцева про можливість відмови від співпраці з МВФ.

"У кожного своя зона впливу, ми не конкуруємо. Я міністр фінансів і несу за співпрацю з МВФ повну відповідальність. Нам МВФ потрібен", – наголосив Марченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: