fbpx
Сьогодні
19:27 23 Чер 2021

Клімкін заявив, що Зеленський може вплинути на Меркель у питанні "Північного потоку-2"

Фото Reuters

Ексголова МЗС Павло Клімкін назвав гарною новиною те, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель запросила президента України Володимира Зеленського на зустріч до Берліна.

Про це пише "Україна 24".

«Зеленський в Берліні 12 липня – це прекрасно, буквально за декілька днів до візиту Меркель 15 липня до Вашингтону. Так виглядає, що під час розмови Меркель з Байденом можуть бути вирішені, або хоча б попередньо вирішені, питання стосовно «Північного потоку-2». У Зеленського буде шанс вплинути на позицію канцлерки. І це реально дуже важливо. Ставки піднімаються, оскільки, я дуже сподіваюся, що цей візит не буде відмазкою Німеччини – цей візит стане для Зеленського або особистою перемогою, або особистою поразкою, як і нас всіх. Тому ставки на цьому візиті реально високі», – зазначив ексміністр.

«Для Вашингтону функціонування нашої газотранспортної системи – це червона лінія, це я знаю зі своїх джерел у Вашингтоні. В Берліні також готові нам допомагати, але, на жаль, не бачать безпекової загрози. Вони готові розмовляти про компенсації, зокрема економічні, готові розмовляти про те, що транзит через ГТС залишатиметься, готові розмовляти про майбутнє. Але дуже важливо, щоб вони розуміли, що транзит – це чинник, який стримує Путіна від подальших військових ескалацій. І такого розуміння в Берліні від усіх я не бачу. Наприклад, «зелені» краще розуміють, а в оточенні Меркель є різні погляди. Тому у Зеленського, як то кажуть, на пальцях буде ще раз можливість пояснити Меркель нашу позицію. Цей візит реально дуже важливий», – додав Клімкін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: