fbpx
Сьогодні
10:44 23 Чер 2021

Очільники МЗС України, Грузії та Молдови завтра відвідають Брюссель

Глава МЗС України Дмитро Кулеба, віцепрем'єр-міністр, міністр закордонних справ Грузії Давід Залкаліані та в.о. прем'єр-міністра, міністр закордонних справ Молдови Ауреліу Чокой у четвер вперше відвідають інституції ЄС в Брюсселі зі спільним візитом у форматі асоційованого тріо.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України, передає Рубрика.

Глави української, грузинської та молдовської дипломатії представлять Європейському Союзу спільне стратегічне бачення подальшого розвитку тристороннього формату асоційованого тріо.

"Ключовими темами переговорів стануть європейська інтеграція трьох країн, можливості подальшої лібералізації торговельних відносин, нові перспективні напрями секторальної співпраці з ЄС, зокрема в контексті реалізації Європейського зеленого курсу та цифрового переходу", – йдеться в повідомленні.

Сторони також скоординують позиції щодо безпекових загроз у регіоні та обміняються думками стосовно підготовки до саміту «Східного партнерства» у грудні 2021 року.

Як повідомляла Рубрика, 17 травня Україна, Грузія та Молдова підписали документ, який створює формат "Асоційованого тріо" з метою посилення співпраці між трьома державами на шляху до членства у ЄС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: