fbpx
Сьогодні
15:14 22 Чер 2021

Активістам у Криму знову вручають "застереження про неприпустимість порушення закону"

English version here

Окупаційна влада в Криму знову практикує вручення кримськотатарським активістам так званих "застережень про неприпустимість порушення закону".

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Рубрика.

"Напередодні дня кримськотатарського прапора, який відзначається 26 червня, активістам на окупованому півострові стали вручати "застереження", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними КПГ, "застереження про неприпустимість порушення закону" вручили кримськотатарському активісту Заїру Смедляєву.

У документі, підписаному заступником начальника "поліції МВС РФ по Красногвардійському району", повідомляється, що на території Криму "планується проведення неузгодженого мітингу", у зв'язку з чим учасникам акції "забороняється ховати своє обличчя, мати при собі зброю, не допускається порушення громадського порядку і здійснення екстремістської діяльності".

У "застереженні" зазначені вісім статей, за якими активістів можуть притягнути до відповідальності, – за порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, їх проведення без подачі повідомлення, пропаганду або публічну демонстрацію нацистської атрибутики або символіки, незаконне поводження зі зброєю, публічні заклики до екстремістської діяльності і порушення територіальної цілісності РФ.

За інформацією КПГ, такі "застереження" від "прокуратури" стали отримувати активісти в різних районах окупованого півострова.

Довідка

День кримськотатарського прапора щороку відзначається 26 червня. Датою святкування був обраний перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, який пройшов 26-27 червня 1991 року в Сімферополі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: