fbpx
Сьогодні
13:42 22 Чер 2021

В окупованій Ялті заборонили купатися через сміття, яке дощами змило у Чорне море

Фото: Егор Фирсов в Фейсбук

Потужні зливи, які затопили днями окуповану Ялту, змили у Чорне море дуже багато сміття. Через необхідність прибирання і проведення дезінфекції купатися на пляжах міста заборонено.

Про це повідомив колишній Державної екологічної інспекції, член правління ГО "Офіс довкілля" Єгор Фірсов у Фейсбук, передає Рубрика.

"Так виглядає зараз бухта у Ялті. Це справжня екологічна катастрофа, яку замовчують окупанти. За 7 років анексії на нелегальних сміттєзвалищах Криму накопичилось будівельне сміття та побутові відходи. Днями через потужні зливи звалища просто змило у море", – сказав Фірсов.

За інформацією російських ЗМІ, 19 червня в Ялті заборонили купатися через забруднення моря і необхідність проведення дезінфекції та прибирання пляжів.

20 червня окупаційна влада заявила, що купатися в Чорному морі в акваторії міста буде не можна ще як мінімум три дні.

Нагадаємо, внаслідок потопу в Ялті, що стався 18 червня, травми отримали 18 осіб, одна людина загинула, ще одна зникла безвісти – жінка 1961 року народження.

У районі колишнього села Ай-Василь у Великій Ялті пройшли (і тривають) зливи, які принесли не тільки воду та бруд, а й каміння. Як пишуть місцеві мешканці у соцмережах, постраждало багато будинків і людям потрібна термінова допомога. Вони хвилюються, що прогнозовані дощі ще більше погіршать ситуацію.

ялта крим

ялта крим потоп

ялта крим потоп

ялта крим потоп

Нагадаємо, що за час окупації у Криму сталась трагедія в Армянську, в результаті аварії на заводі «Кримський титан». Через обміління кислотонакопичувача титанового заводу, в атмосферу потрапили отруйні випаровування, які осідали на поверхнях і вбивали все живе, а в людей викликали жахливі реакції. Викидами отруїлися декілька тисяч людей у регіонах.

Також зараз вирубують і забудовують Фороський парк, заповідну територію, де ростуть десятки екзотичних і червонокнижних дерев.

За час окупації в Криму пересохло сім основних річок і два водосховища.

Так само і на Донбасі, де окупаційні адміністрації припинили викачувати воду із шахт, унаслідок чого підземні води затоплюють усі підземні пустоти, руйнуючи та забруднюючи ґрунти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: