fbpx
Сьогодні
22:35 22 Чер 2021

Україна і Велика Британія домовилися про спільне будівництво військових кораблів

English version here

Україна та Велика Британія домовилися про спільне будівництво військових кораблів і баз для своїх військово-морських сил. У межах співпраці займуться також суднобудівними заводами.

Про це повідомили у Міноборони України.

21 червня в Одесі на борту ракетного есмінця Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER підписали відповідний меморандум. Зробили це міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін та заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

Меморандум передбачає спільне проєктування та будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії, реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз ВМС України.

У Міноборони наголошують, що це стане ще одним кроком у зміцненні українського флоту, який стикається з постійною небезпекою у Чорному та Азовському морях.

Зазначимо, есмінець HMS DEFENDER прибув до Одеси минулого тижня. Він став уже другим кораблем Королівського флоту, який відвідав Одесу протягом останніх кількох тижнів.

Під час підписання меморандуму представники сторін спостерігали також за спільними навчаннями українських, британських та американських військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: