fbpx
Сьогодні
17:00 22 Чер 2021

Україна готується до 2023 року синхронізуватися з європейськими операторами передачі електроенергії, - Шмигаль

фото: Урядовий портал

Україна прагне адаптувати найкращі політики ЄС і для цього в останні 1,5 року Кабмін активно впроваджує та розвиває ринок газу та електроенергії, а також посилено готується до синхронізації з ENTSO-E у 2023 році.

Про це зазначив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-заходу "Інвестиційний клімат в постпандемічній Україні" 22 червня, передає Урядовий портал.

Глава уряду підкреслив, що одним із пріоритетних напрямів розвитку України є розвиток альтернативної енергетики та впровадження найкращих світових практик управління відходами.

"Україна потребує інвестицій у будівництво систем накопичення надлишків енергії виробленої вітчизняними електростанціями, які мають забезпечити енергетичну безпеку та більшу гнучкість енергетичної системи", — сказав Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр також відзначив, що Україна активно долучається до Європейського зеленого курсу та бачить перспективи у визначенні пріоритетів співпраці з міжнародними фінансовими організаціями через призму Європейського зеленого курсу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: