fbpx
Сьогодні
20:44 22 Чер 2021

У ТКГ вважають, що приїзд глави ОБСЄ пройшов безрезультатно для вирішення конфлікту на Донбасі

Візит глави ОБСЄ Анн Лінде в Україну пройшов без прогресу, а Росія закликала ОБСЄ вплинути на Україну щодо переговорів у ТКГ.

Про це зазначив представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш на телеканалі "Україна 24".

"Прогрес (у переговорах щодо Донбасу — ред.) залежить від багатьох чинників. Важко говорити про прогрес як один з наслідків візиту генсека ОБСЄ до Москви. Я так зрозумів, що генсек ОБСЄ не наважилася назвати Росію стороною конфлікту. Всі на це натякають в ОБСЄ і наші західні партнери, але ніхто, окрім США і заяв G7… цей факт принаймні в ТКГ і "нормандській четвірці" не озвучується, крім як Україною. Тому якби наші партнери були більш відверті у вираженні своїх думок, зокрема й у Москві перед Росією, то, напевно, було б більше ефекту. Поки ми говоримо про сторони, не називаючи цих сторін, то тут важко очікувати істотного прогресу", — сказав він.

Гармаш заявив, що можна розраховувати на наслідки зустрічі президентів США і Росії, яка пройшла 16 червня.

"З іншого боку, я думаю, можливі деякі зрушення, пов'язані із самітом Байден/Путін. Виявляється, Путін сам запропонував, щоб США активніше включилися до Мінського процесу, я так розумію, йшлося про спецпредставника США за прикладом Волкера. Думаю, така комунікація зрештою може призвести до пожвавлення ситуації.

Зовсім глухого кута немає, переговори в ТКГ тривають. Хоча сьогодні роботу політичної підгрупи як і раніше заблоковано, тому що представники та маріонетки Росії як і раніше хочуть посадити за стіл переговорів людину, засуджену за тероризм. І все-таки ТКГ завтра відбудеться", — сказав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: