fbpx
Сьогодні
17:18 22 Чер 2021

Цьогоріч у військових навчаннях Sea Breeze в Україні візьме участь рекордна кількість країн

English version here

В українсько-американських військових навчаннях Sea Breeze у 2021 році буде рекордна кількість учасників — загалом 32 країни з шести континентів. Навчання розпочнуться вже наступного тижня.

Про це повідомила пресслужба посольства США в Україні.

У Sea Breeze-2021 візьмуть участь 5 тисяч військових. До навчань залучать 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу, а також Шостий флот ВМС США, який дислокується в Середземному морі.

Навчання Sea Breeze-2021 розпочинаються вже наступного тижня (з 28 червня). Вони відбуватимуться в північно-західній частині Чорного моря, а також у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях, зазначали у Генштабі ЗСУ.

Як повідомив заступник командувача ВМС ЗС України, капітан 1 рангу Олексій Доскато, особливістю цьогорічних навчань стане використання ударного оперативно-тактичних безпілотників Bayraktar TB2 Повітряних Сил ЗСУ.

Sea Breeze — багатонаціональні військові навчання, які відбуваються в Україні з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міністерствами оборони США та України.

Співорганізаторами навчань є Україна та США. Їхня мета — покращення співпраці та координації між країнами Чорноморського регіону (окрім РФ) та відпрацювання маневрів у морі й на суходолі. Україна надає військову і цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США фінансують навчання та надають допомогу у техніці та обладнанні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: