fbpx
Сьогодні
13:19 22 Чер 2021

На Житомирщині вперше провели операцію з трансплантації нирки

English version here

В обласній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського вперше виконано операцію з трансплантації нирки. Унікальну для Житомирщини операцію провели у відділенні кардіохірургії та трансплантації органів і тканин.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської облради, передає Рубрика.

За словами генерального директора лікарні Богдана Леськіва, операцію з пересадки нирки провели у понеділок, 21 червня. Це була подвійна операція з пересадки донорської нирки від спорідненого донора, а точніше від батька до сина. До операції, яка тримала більше 8 годин, були задіяні 2 бригади хірургів.

"Наші лікарі протягом 6 місяців пройшли відповідне навчання, отримали сертифікат по транспланталогії, були присутні при аналогічних операціях. Фінансування операції було повністю здійснено обласною лікарнею, це більше 300 тис грн. І в подальшому ми гарантуємо, що всі трансплантації, які будуть відбуватися в обласній лікарні для пацієнтів будуть безкоштовними", – підкреслив Богдан Леськів.

У лікарні вже думають над розширенням можливостей, виготовили проектно-кошторисну документацію на ще одну нову операційну залу.

"До цієї мети ми йшли півтора року. Це була не проста дорога. Ми мали отримати ліценцію на трансплантацію, потрапити в постанову Кабміну, заключити договір з Міністерством охорони здоров'я і все це ми пройшли. Провести першу операцію у лікарні ми були готові ще в січні-лютому, втім через загострення пандемії змушені були відкласти", – розповів Богдан Леськів.

Леськів підкреслив, що фінансування операції було повністю здійснено обласною лікарнею, це більше 300 тис грн.

"І в подальшому ми гарантуємо, що всі трансплантації, які будуть відбуватися в обласній лікарні для пацієнтів будуть безкоштовними", – зазначив директор лікарні.

Тепер відділення, на базі якого було проведено операцію, матиме подвійне навантаження. Крім лікування пацієнтів, які мають захворювання нирок і потребують лікування, тут будуть проводити лікування та підготовку пацієнтів до трансплантації нирки.

"Житомирська облдержадміністрація крок за кроком реалізує план, який має створити на базі обласної лікарні сучасний медичний заклад, спроможний надавати багатопрофільні медичні послуги на високому рівні. Цього року лікарня включена у програму Президента Велике будівництво. Завдяки цьому до оновленого відділення нефрології незабаром додадуться реконструйовані приміщення відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімацією. Це вкотре підтверджує, що розвиток мережі медзакладів є одним з основних пріоритетів для обласної влади та керівництва держави", – зазначив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: