fbpx
Сьогодні
12:46 22 Чер 2021

Зеленський презентував загальнонаціональну програму "Здорова Україна": що вона передбачає

English version here

Сьогодні, 22 червня, президент Володимир Зеленський презентував загальнонаціональну програму "Здорова Україна", яка покликана популяризувати здоровий спосіб життя.

Це Зеленський зробив під час форуму "Україна 30. Здорова Україна", передає "Букви".

Програма розроблена Офісом президента та ще трьома міністерствами: МОЗу, Мінмолоді та Міністерства освіти.

"Програма направлена на всі вікові групи населення. Головна мета – українці мають жити довше", – сказав Зеленський.

За словами президента, середня тривалість життя українців складає 72 роки і за цим показником Україна посідає 115 місце у світі.

Зеленський підкреслив, щоб українців народжувалося більше і жили вони довше треба популяризувати здоровий спосіб життя.

"Перша складова нашої програми – це модель здорової школи… Це нова модель уроків фізкультури – цікавих, а отже популярних у дітей. Це реформа шкільного харчування, якою наразі займається моя дружина Олена. Це нове шкільне меню, яке розробив відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко. Це популяризація спортивних секцій та гуртків. Нові онлайн-додатки, якими діти та батьки зможуть користуватися під час занять", – сказав президент.

Глава держави зазначив, що за статистикою 85% смертей в Україні пов'язані з інфекційними хворобами, онкозахворюваннями та хворобами системи кровообігу. Найбільшою проблемою є саме діагностика хвороб.

"Для осіб старше 55 років будуть запроваджені так звані медичні чекапи, повні медичні обстеження кожні два роки. А для деяких категорій – кожного року. Рання діагностика захворювань дозволяє державі рятувати життя своїх громадян, витрачаючи набагато менше коштів", – підкреслив Зеленський.

Зеленський зазначив, що розробляють безкоштовну і зручну спортивну інфраструктуру для кожного міста: активні парки і спортивні майданчики.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: