fbpx
Сьогодні
19:51 22 Чер 2021

"Мотор Січ" не буде націоналізована, - міністр

Кабмін не планує домагатися націоналізації заводу "Мотор Січ", мова йде скоріше про встановлення контролю з боку держави.

Про це у коментарі Uaprom.info сказав віцепрем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський

"Ми не говоримо про націоналізацію. Йдеться про контроль держави над стратегічним підприємством", – сказав міністр.

Раніше у партії "Слуга народу" говорили про підготовку законопроєкту про націоналізацію підприємства.

23 березня президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про повернення "Мотор Січі" державі. Пізніше суд заарештував 100% акцій компанії, контроль над якою протягом останніх 5 років намагалися встановити китайські інвестори, пов'язані з фірмою Skyrizon Aircraft Holdings.

За словами Уруського, для встановлення контролю над підприємством держава може увійти в його капітал.

"Я думаю, що буде проведена докапіталізація "Мотор Січі", і в кінцевому підсумку контрольний пакет акцій буде у держави. Це все поки в стадії обговорення і аналізу", – додав Уруський.

При цьому він висловив сумнів щодо участі державного концерну "Укроборонпром" в управлінні заводом, посилаючись на те, що концерн сам перебуває в стадії трансформації.

Нагадаємо, РНБО схвалило передачу "Мотор Січі" у власність України.

У СБУ повідомили, що Шевченківський районний суд м. Києва наклав арешт на майно та акції "Мотор Січ".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заявив, що не дозволить Китаю чи будь-якій іншій країні придбати контрольний пакет акцій компанії "Мотор Січ".

4 вересня 2020 року китайські інвестори ПАТ "Мотор Січ" направили Міністерству юстиції України повідомлення про інвестиційну суперечку з вимогою про відшкодувати 3,5 мільярда доларів. 5 грудня китайська сторона направила українському уряду звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна "відповідно до угоди між урядом України та урядом КНР про заохочення і взаємний захист інвестицій".

У мін'юсті запевнили, що намагались домовитись із китайською стороною, утім, інвестори ПАТ "Мотор Січ" наполягли на арбітражі.

Нагадаємо, генеральний конструктор АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв заявив про рейдерське захоплення підприємства.

31 січня мало б відбутися зібрання акціонерів "Мотор Січ", однак воно було зірване, а СБУ довелося зламувати двері, аби потрапити на підприємство.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: