fbpx
Сьогодні
22:44 22 Чер 2021

Київрада виділила майже 4 га лісу для дружини депутата від ОПЗЖ

Київрада на 10 років відновила право оренди 3,9 га землі на околиці Києва біля Броварів для будівництва та обслуговування житлових будинків для ТОВ "Будівельні технології плюс", якою керує Вікторія Царенко – дружина депутата Київради від "ОПЗЖ", екскерівника КО "Київзеленбуд" Михайла Царенка.

Про це пише "КиевVласть".

Зазначається, що цю землю 2007 року за мера Леоніда Черновецького передали в оренду зазначеному ТОВ, вилучивши її з лісових площ Дніпровського лісництва. Що саме будуватимуть на цій величезній ділянці – поки невідомо, але відомо, що проєктні роботи вже ведуться. На суміжній ділянці площею 2 га фірма дружини Царенка збирається побудувати готель з ресторанним комплексом.

10 червня 2021 року депутати Київради 85 голосами дозволили ТОВ "Будівельні технології плюс" відновити договір оренди земельної ділянки терміном на 10 років (проєкт рішення № 08/231-1404/ПР від 28.04.2021 року).

У пояснювальній записці до проєкту рішення йдеться, що раніше ділянка була передана в оренду на 10 років ТОВ "Будівельні технології плюс" рішенням Київради № 1593/4426 від 27 грудня 2007 року. Договір оренди був укладений 24 квітня 2008 року, термін його дії закінчився 24 квітня 2018 року.

Видання пише, що функціональне призначення цієї комунальної землі в Генплані Києва від 2002 року спочатку значилося як "території лісів і лісопарків", однак рішенням Київради 2007 року вона була віднесена до території житлової та громадської забудови і виключена з лісових площ Дніпровського лісництва, із землекористування КП "Дарницьке лісопаркове господарство", а також з Програми розвитку зеленої зони Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень у центральній частині міста.

У пояснювальній записці до проєкту рішення зазначено, що Детальний план території для цієї землі відсутній, а ТОВ "Будівельні технології плюс" у квітні 2021 року в листі повідомило про те, що "зараз розробляється проєктна документація на будівництво".

Відомо, що з 2012 року по липень 2014 року Михайло Царенко був генеральним директором комунального об 'єднання "Київзеленбуд". З його ім'ям у цей період був пов'язаний гучний скандал про підміну дорогих італійських каштанів для Хрещатика на звичайні дешеві.

Напередодні свого звільнення в 2014 році Царенко лобіював перепідпорядкування "Київзеленбуду" трьох лісопаркових господарств: Дарницького, Святошинського та Конча-Заспи. Тоді Царенко запевняв, що це дозволить заощадити на утриманні апарату підприємств. Однак Царенка в липні 2014 року звільнили з посади керівника "Київзеленбуду" за згодою сторін.

Через 4 місяці після цього – 21 листопада 2014 року на пленарному засіданні Київради депутати все-таки ліквідували КП "Святошинське лісопаркове господарство", "Дарницьке лісопаркове господарство" та "Лісопаркове господарство" Конча-Заспа ", зробивши їх структурними підрозділами КО" Київзеленбуд ". На думку громадськості, це стало черговим кроком до знищення приміських лісів Києва.

У декларації Михайла Царенка за 2020 рік зазначено, що він, його дружина та їхні діти володіють кількома ділянками загальною площею близько 4 га в Києві та Броварському районі Київщини. За даними "bulava.info", в розташованому в межах Києва селищі Биківня на членів сім'ї Царенка (в тому числі батьків і брата) оформлено 17 земельних ділянок загальною площею 1,2 га.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: