fbpx
Сьогодні
13:57 22 Чер 2021

Україна продасть одного з найбільших виробників титану в світі: відома дата

Аукціонна комісія з продажу ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) призначила дату проведення приватизаційного аукціону – 31 серпень 2021 року. Стартова ціна визначена в 3,7 млрд грн.

Про це повідомив прес-служба Фонду держмайна з посиланням на главу відомства Дмитра Сенниченко.

Відзначимо, що держпідприємство розпочало діяльність з серпня 2014 року, коли уряд України прийняв рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) І Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). Потім було перетворено в ПАТ, а після – в ПрАТ.

Уряд в серпні 2016 року віднесло ОГХК до переліку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, в останній раз – у зв'язку з коронакризою і карантином.

ОГХК реалізує продукцію більш ніж в 30 країн світу і є одним з найбільших в світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку. Основні ринки збуту – ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки. Компанія видобуває руду для виробництва 20 тис. тонн титану на рік.

Серед фінансових умов приватизаційного конкурсу: інвестувати не менше 400 млн грн в модернізацію підприємства і виплатити дивіденди державі за 2020/2021 роки, якщо вони не будуть сплачені до моменту продажу. Глава ФДМ заявив, що договори про нерозголошення підписані з більш ніж 10 потенційними покупцями, в тому числі з Індії, Туреччини США, Японії, Австралії та Сінгапуру.

ОГХК в 2020 році збільшило чистий прибуток в 4,2 рази в порівнянні з 2019 роком – до 369,18 млн грн, чистий дохід за минулий рік скоротився на 11,5% – до 3 млрд 127,63 млн грн.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: