fbpx
Сьогодні
Рішення дня 08:21 22 Чер 2021

Canon встановила в офісах нові камери, які дозволяють пройти лише усміхненим працівникам

Компанія Canon встановила в офісі дочірньої компанії Information Technology в Китаї камери з технологією «розпізнавання посмішки» на базі штучного інтелекту. Вони дозволяють входити в будівлю тільки усміхненим працівникам.

Як пише The Verge, таким чином компанія вигадала власний метод відстеження настрою співробітників. Камери дозволяють лише усміхненим працівникам заходити в кімнати або влаштовувати зустрічі, гарантуючи, що кожен працівник на 100% щасливий весь час.

Canon Information Technology фактично анонсувала свої камери «розпізнавання посмішки» у 2020 році як частину набору інструментів управління робочим місцем. The Verge пише, що ці камери Canon добре демонструють те, наскільки поширеними стають такі засоби спостереження — і не лише в Китаї.

Canon встановила в офісах нові камери, які дозволяють пройти лише усміхненим працівникам

Видання цитує повідомлення на Financial Times про те, що, наприклад, в Північній Кореї роботодавці вигадують багато способів контролю співробітників за допомогою штучного інтелекту.

Так, фірми там переглядають, які програми працівники використовують на своєму комп'ютері, щоб оцінювати продуктивність персоналу. Також роботодавці підключають камери відеоспостереження для фіксації часу обідньої перерви й навіть відстежують пересування співробітників за межами компанії за допомогою мобільних додатків.

Як пояснив професор Королівського коледжу Лондона Нік Снічек, людей не замінюють комп'ютерні алгоритми та штучний інтелект. Замість цього робочий простір доповнюється новими технологіями, які збільшують темп для людей, які працюють пліч-о-пліч з машинами, а не навпаки, як це сталося під час промислової революції в XVIII столітті.

Сучасне програмне забезпечення, подібне Microsoft 365, містить вбудовані елементи спостереження, що дозволяє компаніям стежити за співробітниками навіть дистанційно.

В The Verge наголошують, що камери для розпізнавання посмішки у всьому є менш небезпечними технологіями спостереження, адже вони очевидні. Але є й непомітні технології, які незабаром можуть стати частиною корпоративної культури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: