fbpx
Сьогодні
09:37 21 Чер 2021

Тихановська назвала інтерв'ю Протасевича "трофеєм" режиму Лукашенка

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська прокоментувала "інтерв'ю" затриманого журналіста Романа Протасевича, назвавши його "трофеєм" режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Про це пише видання TUT.BY, передає Рубрика.

"Я ніяк не оцінюю зміст його "інтерв'ю". Тому що все, і особливо білоруси, розуміють, під яким тиском це все було, говорилося. І вони використовують зараз Романа, мені здається, як трофей, мовляв, ось, подивіться, він думку поміняв", — коментує Тихановська.

Вона переконана, що режим Лукашенка вже давно втратив зв'язок з реальністю.

"Але режим настільки давно втратив зв'язок з реальністю, з білорусами, що їм не вдалося навіть… Роман каже якісь такі речі, що у нього все добре, що на нього ніхто не тисне, але ми-то всі знаємо, що там відбувається насправді. Ми не повинні навіть обговорювати те, що він говорить", – вважає лідер опозиційних сил Білорусі.

Як повідомляла Рубрика, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в Мінську під приводом ймовірності скоєння теракту.

Після посадки лайнера були затримані його пасажири – редактор занесеного в Білорусі до списку екстремістських Телеграм-каналу «Білорусь головного мозку», колишній редактор Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич та його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Обом було висунуто низку звинувачень.

Європейська рада після цього інциденту вирішила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти осіб та установ у Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни.

Всім авіаперевізникам ЄС рекомендується уникати польотів над Білоруссю, літакам білоруських авіакомпаній заборонено доступ до європейських аеропортів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: