fbpx
Сьогодні
09:56 21 Чер 2021

Розслідування походження коронавірусу: США пригрозили Китаю ізоляцією

Фото Reuters

Якщо Китай не дозволить провести нове розслідування походження коронавірусної хвороби, йому може загрожувати міжнародна ізоляція.

Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван під час інтерв'ю Fox News.

Він нагадав, що під час саміту Великої сімки президент Джо Байден закликав чинити тиск на Піднебесну, аби пришвидшити початок розслідування. Це повинно поставити Китай перед важким вибором.

"Джо Байден у Європі цього тижня згуртував демократичний світ, щоб він уперше від часу спалаху COVID-19 заговорив одним голосом з цього питання. Президент Трамп не зміг цього зробити. Президент Байден зміг. Він закликав G7 підтримати заяву, у якій стверджується, що Китай має дозволити провести розслідування на своїй території", – сказав Салліван.

Видання The Guardian пише про те, що ВООЗ не може змусити Китай розголошувати більше даних про походження COVID-19. Члени групи ВООЗ, які відвідали КНР на початку 2021 року в пошуках походження коронавірусу заявили, що не мають доступу до всіх даних. А це сприяє суперечкам про прозорість країни.

Президент США Джо Байден наказав співробітникам спецслужб провести докладне розслідування походження COVID-19.Дослідники спробують встановити, чи став вірус результатом витоку з лабораторії або дійсно перейшов від тварин до людей, можливо, на ринку в китайському місті Ухань

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: