fbpx
Сьогодні
16:20 21 Чер 2021

У Кремлі прокоментували наміри США ввести нові санкції проти Росії

Представник Кремля Дмітрій Пєсков, коментуючи наміри США ввести нові санкції проти Росії, заявив, що це вже не залежить від президента Джо Байдена, оскільки низка санкцій є кодифікованими.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Ми знаємо про можливі санкції, які кодифіковані. Справа в тому, що деякі санкції кодифіковані, і їхнє введення вже навіть не залежить від волі президента США… В плані своїх санкційних устремлінь і такої санкційної залежності Вашингтон демонструє сталість і одночасно непередбачуваність", – сказав Пєсков.

За його словами, у Кремлі аналізують ситуацію про те, які можуть бути санкції з боку США, прораховуються різні варіанти. "Поки дійсно неабияка частка непередбачуваності. Передбаченими є тільки ті санкції, які верифіковані", – сказав Пєсков.

Також він зазначив, що в Москві розуміють, що незважаючи на позитивні підсумки саміту РФ-США в Женеві, Вашингтон продовжить лінію на стримування РФ.

Політик заявив, що Москва продовжить діалог з Вашингтоном, а також роботу з європейськими партнерами щодо якнайшвидшого запуску проекту Північний потік-2. "Що стосується протидії "Північному потоку", ми чули заяви вже після саміту про те, що Америка продовжить лінію проти цього проекту", – сказав Пєсков.

Зазначимо, Джо Байден зацікавлений у налагодженні відносин між Європою та США, які похитнулися за часів президентства його попередника Дональда Трампа. І відмова вводити санкції проти європейських компаній, причетних до будівництва газопроводу – одна зі складових стратегії.

Своєю чергою Україна вважає, що реалізацію російського проєкту потрібно зупинити, адже саме можливість транзиту газу через Україну стримує Кремль від ескалації конфлікту в Донбасі.

Водночас Київ готовий до переговорів щодо компенсації втрат за транзит газу після запуску «Північного потоку-2», але не обов'язково прийме запропоновані умови.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: