fbpx
Сьогодні
19:31 21 Чер 2021

Мінсоцполітики представило проєкт для працевлаштування людей з інвалідністю

Міністерство соціальної політики розпочало пілотний проєкт "Працюй вільно" для допомоги у працевлаштуванні людей з інвалідністю.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Мінсоцполітики.

Проєкт "Працюй вільно" – спільна ініціатива Міністерства соціальної політики України та громадської організації "Громадський рух "Соціальна єдність" за підтримки Ради Європи.

"За даними Міністерства соціальної політики, сьогодні в Україні працюють лише близько 600 тис. людей з інвалідністю працездатного віку. При цьому могли б працювати ще більше ніж 1,5 млн людей з інвалідністю. Тобто, для майже 60% гарантоване право на працю залишається з різних причин не реалізованим", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проєкт "Працюй вільно" реалізується на базі спеціально створеного національного соціального порталу "Вільно", який стане комунікаційним майданчиком, де люди з інвалідністю зможуть знайти роботу за своїм бажанням, а роботодавці – проводити співбесіди в режимі онлайн, за необхідності – із сурдоперекладом, і знаходити кваліфікованих працівників.

Портал має три основні складові: навчання, працевлаштування, інтерактивна карта доступності установ.

У межах проєкту також працюватимуть програми адаптації навичок кандидата вимогам роботодавця. Пройшовши короткий навчальний курс, людина отримає мінімальний обсяг знань, достатній для початку роботи на новому місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: