fbpx
Сьогодні
17:11 21 Чер 2021

Генсек ОБСЄ заявила, що окупанти в ОРДЛО заважають спостерігачам працювати

Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Гельґа Шмід заявила, що на окупованих Росією територіях Донеччини та Луганщини "серйозно обмежені" можливості спостерігачів Спеціальної моніторингової місії.

Про це Шмід сказала на пресконференції за підсумками зустрічі з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим, передає "РБК-Україна".

"Є проблема. На їх (спостерігачів – ред.) діяльність накладено серйозні обмеження, особливо на непідконтрольних уряду України територіях. Вони не можуть виконувати свою роботу ", – сказала Шмід.

Генсек ОБСЄ зазначила, що спостерігачам відмовляють у доступі "на землі".

Також Шмід наголосила на важливості відновлення роботи контрольних пропусків в'їзду-виїзду.

"Важливо знову відкрити пункти перетину кордонів і КПП, тому що практично 96% переходів закриті, а це дуже сильно б'є по можливостях людей, які там живуть. Особливо по літніх людях. Це серйозна перешкода на шляху до повернення до нормального життя", – сказала Шмід.

Генсек ОБСЄ додала, що для врегулювання конфлікту, потрібно щоб всі підписанти Мінських угод знову підтвердили свої зобов'язання та "з новою силою взялися за їх виконання".

"Також важливо підтвердити свою відданість спільним рамковим домовленостям, особливо тим, що були досягнуті в Парижі в 2019 році", – підсумувала Шмід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: