fbpx
Сьогодні
10:05 20 Чер 2021

У Австралії випробовують вакцину від COVID-19, яка у вигляді назального спрею

Австралійські дослідники з компанії Nucleus Network почали клінічні випробування нового типу вакцини проти коронавірусу, яку потрібно вводити за допомогою назального спрею.

Про це повідомив директор Nucleus Network Пол Гріффін, пише Голос Америки.

За його словами, хоча інші препарати в основному захищають від розвитку важких симптомів COVID-19, цей препарат спрямований на зменшення ризику зараження.

Вчені припускають, що нова вакцина може виявитися більш ефективною в порівнянні з препаратами AstraZeneca і Pfizer. Крім того, на щеплення тоді зможуть зважитися багато людей, які бояться ін'єкцій.

"Основна перевага полягає в тому, що коли ми вводимо вакцину тим самим шляхом, яким потрапляє патоген або вірус, тоді, сподіваємось, реакція буде більш досконалою у фактичному припиненні потрапляння вірусу", — пояснив він.

Незалежний комітет з етики схвалив початок досліджень. Вчені кажуть, що вакцина у вигляді назального спрею стане доступна пацієнтам приблизно через пару років.

Зазначається, що досі програма щеплення в країні відбувалася повільними темпами в порівнянні з іншими країнами. Серед причин — проблеми з постачанням, недолік планування з боку уряду і нерішучість самих австралійців, «заспокоєних» відносно низьким рівнем зараження коронавірусом у країні.

Зараз в Австралії схвалені для використання дві вакцини проти COVID-19 — AstraZeneca і Pfizer. Керівництво громадської охорони здоров'я країни нещодавно заявило, що препарат AstraZeneca тепер будуть рекомендувати для використання людям у віці від 60 років.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: