fbpx
Сьогодні
14:55 20 Чер 2021

Справа МН17: один із бойовиків погодився свідчити у суді

У справі про катастрофу малайзійського Боїнга на Донбасі в 2014 році був знайдений ще один свідок дій російських бойовиків.

Про це розповів на своїй сторінці в Facebook авіаційний експерт Вадим Лукашевич.

Новим свідком став бойовик з позивним "Лєший", який займався в 2014 році виведенням ближче до Росії зенітно-ракетного комплексу "Бук", з якого і збили літак.

Згідно з матеріалами суду в Гаазі, коли терорист "Лєший" дізнався про те, що літак був збитий "Буком", йому було наказано викинути мобільну сім-карту. У свідченнях фігурують обвинувачені у справі українець Леонід Харченко і росіянин Сергій Дубинський, відомий під позивним "Хмурий".

Підсудний Харченко запитував підсудного Дубинського по телефону 17 липня о 22:35 про те, куди йому тепер везти "Бук". На це Дубинський відповів, що комплекс слід доставити на кордон з Луганською областю, після чого Харченко доповів, що поставив "Бук" на трал і на Красному Лучі його повинні зустріти "пацани з Луганська". Після цього Харченко продиктував Дубинському номер телефону водія бойовиків з позивним "Лєший".

Харченко дав наказ "Лєшому" доставити "Бук" в Красний Луч і там чекати дзвінка. З "Лєшим" в кабіні трала знаходилися двоє військових, які були членами екіпажу зенітно-ракетного комплексу. Пізніше водієві було дано наказ їхати в Дебальцеве.

Також "Лєшему" дзвонив інший підсудний у справі, так званий тодішній "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) І майбутній "глава ЛНР" Ігор Плотницький. Зрештою водій залишив "Бук" біля Дебальцевого, а потім повернувся в Сніжне, де пізніше дізнався, що пасажирський літак збили з того самого "Бука", який він вивозив.

"Лєший" викинув сім-карту від свого телефону за наказом Харченка близько 02:00 ночі 18 липня 2014 року. Після цього йому безуспішно дзвонили російський генерал Ткачов, Гіркін, Плотницький і Дубинський.

Наразі бойовик з позивним "Лєший", який вивозив "Бук" в Дебальцеве зі Сніжного, є свідком звинувачення на Гаазькому процесі у справі.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: