fbpx
Сьогодні
09:41 20 Чер 2021

Середня температура на Землі збільшиться до 3°C до кінця століття, - аналітики

Фото Shutterstock

Банківські аналітики прогнозують середнє збільшення температури до 3°C до кінця століття.

Такі дані наводяться в оновлених прогнозах спільноти центральних банків і наглядових органів щодо підвищення екологічності фінансової системи (Network for Greening The Financial System), пише EcoTown.

Організація представила шість сценаріїв кліматичних змін. Згідно з найнегативнішим, якщо країни продовжать нинішню політику і не будуть вживати заходів щодо уповільнення кліматичних змін, то до 2030 року температура може вирости більш ніж на 1,5°C, до 2050-го — на 2°C, а до кінця століття — більш ніж на 3°C, що пов'язане з серйозними фізичними ризиками.

Якщо країни будуть прикладати хоча б деякі зусилля для зменшення кліматичних ризиків, то до кінця 21-го століття потеплішає приблизно на 2,5°C.

Ще чотири сценарії більш позитивні і передбачають, що держави почнуть діяти прямо зараз або не пізніше 2030 року, і будуть активно впроваджувати заходи щодо уповільнення темпів зростання температури. В цьому випадку у залежності від конкретного сценарію потеплішає на 1,5°C — 1,8°C.

Це оновлений звіт організації. Попередній передбачав тільки три сценарії і піддавався критиці через застарілі критерії аналізу.

Довідка

Network for Greening The Financial System – спільнота центральних банків і наглядових органів, створена для обміну досвідом у питаннях протистояння екологічним і кліматичним ризикам у фінансовому секторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: