fbpx
Сьогодні
18:55 20 Чер 2021

У Рівному облаштували новий публічний простір

У середмісті Рівного активісти-екологи облаштували новий публічний простір «Зелений острів серед бетону» – з вуличними меблями і рослинами в кадках.

Про це Укрінформу повідомила менеджер проєктів громадської організації «Агенція сталого розвитку міста» Вікторія Власюк.

«Рівняни і гості обласного центру можуть посидіти тут, у затінку біля катальп, гортензій, висаджених у спеціальних мобільних конструкціях. Тут же – різні злакові культури, різнотрав'я», – розповіла Власюк.

У Рівному облаштували публічний простір

За її словами, локацію перед театром для такого культурно-екологічного проєкту вибрали не випадково. Адже, за спостереженням фахівців, у цій зоні, де мало дерев, роками спостерігається найвища температура у Рівному.

Власюк зауважила, що «Зелений острів серед бетону» – це частинка великого проєкту «Місто шумить інакше», який активісти реалізують у Рівному за підтримки Українського культурного фонду. У рамках екологічної ініціативи з озеленення міста діє «Сад історій» з проведенням екологічних майстер-класів для дорослих та дітей. Виручені кошти йдуть на висадку дерев.

Окрім цього, учасники проєкту у Рівному провели топографічну зйомку та оцифрували понад 90 дерев, яким 100 і більше років, відкрили туристичний міський маршрут протяжністю 6 км. Він поєднує парк на Грабнику, пролягає через історичну частину міста та парк ім.Т.Шевченка. Вздовж маршруту ростуть десять дерев віком від 110 до 400 років, цікаві історії про них розповідають екскурсоводи.

Фото: Вікторія Власюк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: