fbpx
Сьогодні
10:48 20 Чер 2021

Путін перебуває під впливом групи силовиків, - Гудков

Президент Росії Володимир Путін має перекручену картинку світу і є непередбачуваний.

Про це заявив російський опозиціонер Дмитро Гудков у інтерв'ю НВ.

"Путін, який вже 20 із гаком років займає крісло президента, живе в якомусь своєму світі, його складно спрогнозувати. Я впевнений, що навіть його оточення не розуміє до кінця, чого він хоче, бо вся зовнішня політика провальна", – зазначає опозиціонер.

Гудков вважає, що і США, і Європейський союз ставляться до російського путінського режиму як до непередбачуваного і вже не партнера, а просто суб'єкта, якого треба стримувати, не більше. Він додав, що навіть рішення про анексію Криму Путін прийняв самостійно, в останній момент.

"Його помічники, радники, всі, хто входив у найближче коло ухвалення рішень, кулуарно пояснили, що самі здивувалися такому рішенню", – розповів Гудков.

Він зазначає, що Путін непередбачуваний, адже в нього, на думку опозиціонера, перекручена картинка світу. Президент Росії нікому не довіряє та перебуває під впливом групи якихось силовиків, які розуміють його і добре вміють читати Путіна, оскільки вони з ним працюють уже дуже давно.

"Вони розуміють, як грати на його страхах, розуміють, як грати на його амбіціях, тому можуть, звісно, не так сформувати його уявлення про те, що відбувається. Все-таки мені здається, що будь-яка військова авантюра поставить хрест на самому режимі, оскільки Росія у цих умовах не готова ані воювати, ані підтримувати військові операції", – вважає Дмитро Гудков.

Нагадаємо, колишній депутат Держдуми Дмитро Гудков, який у 2014 році голосував проти анексії Криму, в неділю, 6 червня, повідомив, що покинув територію РФ і приїхав в Україну. За його словами, це рішення підтримали рідні та близькі, на адресу яких надійшла серйозна інформація про погрози і ризики його арешту.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: