У Києві презентували прототип українського ударного безпілотника-невидимки

У Києві міжнародна компанія ACE під час спеціалізованої виставки "Зброя і безпека – 2021" представила високошвидкісний військовий безпілотний апарат ACE ONE.

Про це пише "УНІАН".

Яка швидкість літального апарату?

Як розповів головний конструктор і керівник проєкту Олександр Лось, дрон розробили на основі новітніх технологій Stealth і має плоске крило, завдяки чому його складно вирахувати. Його швидкість наближена до надзвукової й становить 1000 км/год.

Також він зазначив, що компанія створює всі передумови, для того аби знизити радіопомітність літального апарату.

Окрім того, дрон розроблено з прицілом на те, щоб стати елементом протиповітряної оборони держави й знищувати безпілотники противника.

Фото: defence-ua

Фото: defence-ua

Як розроблювали дрон?

Над розробкою літального апарату працювали 25 вітчизняних конструкторів. А оскільки авіаційні й композиційні матеріали для дрона в Україні не виробляють, його виробництво передбачатиме міжнародну кооперацію. Для готового прототипу потрібно ще близько 30 місяців.

Керівник проєкту розповів, що серед майбутніх партнерів, це Польща, Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Ізраїль, Південна Корея, Індія. Відповідно, це ті країни, з якими компанія вже почала співпрацювати та надалі планує працювати.

Фото: unian

Як пише Defense Express, попередня вартість одного комплексу з декількох літальних апаратів (імовірно, трьох) і наземної станції управління становитиме від $12—13 мільйонів. Таку ціну розробник вказав в англомовному пресрелізі для виставки.

Безпілотник стелс-технології (невидимка) розробила Міжнародна українська компанія ACE у партнерстві з держпідприємством «Івченко-Прогрес» та компаніями «Мотор Січ» і «Гідробест». Над проєктом працювали десятки українських учених і фахівців на чолі з колишнім гендиректором ДП «Антонов» Олександром Лосем і ексголовою Держкосмічного агентства Володимиром Усовим.

Свіжі дописи

  • Новини

У лікарні помер поліцейський, який отримав поранення внаслідок подвійного удару росіян по Харкову 4 квітня

У лікарні сьогодні помер полковник поліції Олександр Іванов, який отримав поранення під час повторного удару… Читати більше

Friday April 26th, 2024
  • Новини

Канада виділила додаткове фінансування на дрони та артснаряди для України

Канада виділить 3 млн канадських дол (близько 2,3 млн дол США) на оплату українського виробництва… Читати більше

Friday April 26th, 2024
  • Новини

Левиця, яку евакуювали з Харківщини, разом зі своїм партнером переїхала до Африки

Левиця Василина, яку зоозахисники врятували з приватної власності у Харківській області, житиме разом зі своїм… Читати більше

Friday April 26th, 2024
  • Новини

У Києві завершили евакуацію двох лікарень: фото

Дві лікарні на вулиці Богатирській у Києві були повністю евакуйовані після погроз голови білоруського КДБ,… Читати більше

Friday April 26th, 2024
  • Новини

Байден заявив, що планує взяти участь у дебатах з Трампом

Президент США Джо Байден має намір взяти участь у дебатах з колишнім президентом США Дональдом… Читати більше

Friday April 26th, 2024
  • Новини

Как выбрать и стильно носить мужские лоферы: советы и рекомендации

Мужская обувь без шнуровки пользуется особенной популярностью в этом сезоне. Стильные лоферы есть в каталогах… Читати більше

Friday April 26th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.