fbpx
Сьогодні
16:21 19 Чер 2021

Данилюк вважає, що запроваджуючи санкції РНБО виконує роботу правоохоронних органів

Олександр Данилюк, фото "Радіо Свобода"

Рішення Ради національної безпеки та оборони про введення санкцій підміняють собою роботу правоохоронних органів, в майбутньому їх можна буде скасувати через суд.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів екссекретар РНБО Олександр Данилюк.

"Ці рішення викликали сумніви з самого першого моменту. Єдині санкції, які я розумію і підтримую, це санкції проти Медведчука. Я сам над ними теж працював, коли був секретарем РНБО. Нарешті, через півтора року, з'явилася політична воля їх запровадити. Решта санкцій мені як колишньому секретарю РНБО незрозумілі, тому що вони просто підміняють роботу правоохоронних органів і судів. Наприклад, зараз введені санкції проти Фукса, відбирають ліцензії. Можливо, це і правильно, але набагато правильніше зробити це через суд, так влаштована державна система", – заявив екссекретар РНБО.

За словами Данилюка, коли він говорив про це з представниками влади, йому відповіли, що "суди не працюють".

"Ну так почніть реформу судів, ви ж блокуєте цю реформу! А замість цього ви приймаєте рішення, юридично дуже сумнівні, і врешті-решт всі вони будуть оскаржені, з великою ймовірністю держава програє в цих судах. Навіщо тоді створювати цей хаос? Щоп'ятниці (час засідань РНБО – ред.) можна вводити національне свято – день РНБО. Єдина надія у РНБО і влади на те, що українські суди не зовсім незалежні, їм дадуть вказівку затягувати процес. А коли бізнесмен Фукс каже, що це персональна вендета Данілова, це теж неадекватна реакція. РНБО – колегіальний орган, очолюваний президентом", – підкреслив він.

Нагадаємо, що учора Рада національної безпеки і оборони ввів санкції проти бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: