fbpx
Сьогодні
11:21 19 Чер 2021

В Ірані тривають вибори президента: підрахунок не завершено, але Райсі вже вітають з перемогою

Кандидат у президенти Ірану Ібрагім Райсі з великим відривом лідирує на виборах президента Ірану, і з перемогою його привітали вже всі його суперники, хоча підрахунок голосів ще не завершено.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

За проміжними підсумками підрахунку голосів, на даний момент відомо, що Райсі підтримали 17,8 млн виборців, тоді як його конкуренти отримують в рази менше голосів виборців – у Мохсена Резаї 3,3 млн голосів, у Абдольнасера Хемматі 2,4 млн голосів, у Амір Хосейна Казізаде близько 1 млн голосів.

Підрахунок голосів поки триває, виборчі дільниці закрилися в 2:00 за місцевим часом.

Три кандидати в президенти Ірану вже привітали Райсі і побажали йому удачі. Також його привітав і президент Хасан Рухані, не називаючи імені.

"Вітаю обраного кандидата. Звичайно, оскільки офіційно це ще не оголошено, то офіційне привітання відкладу за законом, але той, хто обраний народом і набрав достатню кількість голосів, вже відомий. Дасть Бог, він стане президентом через 45 днів ", – сказав Рухані.

Чим відомий Ібрагім Райсі?

Ібрагім Райсі – 60-річний політик, який перебуває під американськими санкціями, з 2019 року обіймає посаду голови судової влади Ірану, до цього був генпрокурором. Під час передвиборної кампанії він обіцяв боротися проти злиднів і корупції, побудувати за чотири роки 4 млн нових будинків і побудувати "народний уряд заради сильного Ірану".

Райсі в минулому жорстко критикував угоду щодо іранського атому, укладену Іраном з "шісткою" міжнародних посередників. Однак тепер він, як і інші кандидати, висловлює готовність виконувати параметри угоди, якщо в неї повернуться США.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: