fbpx
Сьогодні
21:34 19 Чер 2021

Україна розпочне перші пілотні проєкти з водню у 2022 році, – Кулеба

English version here

Фото: aa.com.tr

Україна розпочне свої перші пілотні проєкти, пов'язані з воднем, вже у 2022 році.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив в інтерв'ю CEENERGYNEWS, передає Укрінформ.

"Відповідні органи зараз працюють над розробкою Водневої стратегії України. Ми продовжуємо широкомасштабну роботу з оцінки можливості використання нашої системи транзиту газу для транспортування водню до країн ЄС. Україна розпочне свої перші пілотні проєкти з водню вже наступного року", – сказав він.

Кулеба зазначив, що Україна має величезний потенціал у виробництві нового виду енергії, що переконує Європейський Союз визнати її пріоритетним партнером у Водневій стратегії на шляху до кліматично нейтральної Європи до 2050 року.

Міністр також вважає, що поновлювані джерела енергії стають дедалі важливішим елементом енергетичної незалежності України. "Ми маємо амбіційну мету декарбонізації енергетики, промисловості та транспорту, що доповнює нашу більш широку стратегію інтеграції з ЄС. Частиною цієї стратегії є розвиток використання "зеленого" водню", – наголосив глава МЗС.

За даними Держагентства з енергоефективності та енергозбереження, Україна може виробляти в середньому 5,5 млрд куб. нм "зеленого" водню на рік.

У 2020 році Євросоюз затвердив Водневу стратегію для кліматично нейтральної Європи до 2050 року, у якій Україну визначено пріоритетним партнером завдяки її потенціалу з виробництва «зеленого» водню та наявності інфраструктури, з'єднаної з ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: