fbpx
Сьогодні
20:55 19 Чер 2021

У Німеччині вперше за понад тисячу років дівчата зможуть співати в церковному хорі

Фото: Michael Vogl / Wikimedia Commons

Із 2022 року музична школа при католицькому соборі міста Реґенсбурґ прийматиме на навчання дівчат, які потім зможуть співати в окремому церковному хорі. Це станеться вперше з 975 року, відколи існує суто хлопчачий хор.

Про це повідомили на сайті хору «Реґенсбурґер Домшпатцен».

Раніше при музичній школі собору Реґенсбурґа існував лише один хор, куди допускали лише хлопчиків. Тепер же буде створено ще один — окремий — хор для дівчат; крім того, їм дозволять співати й під час церковної служби.

«Це дозволить зробити високоякісну музичну освіту, яку пропонує заклад, доступною для дівчат у майбутньому. Своїм співочим талантом вони мають створити новий стовп соборної музики Реґенсбурґа», — повідомили на сайті хору.

Там також пояснили, що останнім часом до музичної школи при соборі вступає все менше хлопців, які віддають перевагу традиційній освіті. А без навчання в школі при соборі неможливо вступити до церковного хору.

Хор «Реґенсбурґер Домшпатцен» відомий не лише своєю понад тисячолітньою історією, а й тим, що з 1964 по 1994 роки ним керував старший брат колишнього Папи Римського Бенедикта XVI — Георг Ратцинґер. Він опинився в центрі скандалу щодо випадків насильства в хорі.

Із 2010 року колишні члени хору почали заявляти про випадки сексуальних домагань до них із боку керівників. У 2017 році юрист Ульріх Вебер оприлюднив результати розслідування, яке підтвердило факти домагання до принаймні 547 хлопчиків.

Зокрема, Веберу вдалося виявити 47 епізодів сексуального насильства і 500 випадків іншого фізичного насильства. Він поклав частину відповідальності за те, що трапилося, на колишнього керівника хору Георга Ратцингера.

У 2019 році видання The Tablet, яке спеціалізується на новинах про католицьку церкву, повідомило, що собор виплатив загалом майже чотири мільйони євро компенсацій постраждалим — тобто десь до 25 тисяч євро кожному.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: