fbpx
Сьогодні
09:18 19 Чер 2021

У Білому домі спростували інформацію про призупинення військової допомоги для України

English version here

CNN

Думка про те, що США стримували допомогу Україні у сфері безпеки – це нонсенс.

Про це повідомила речниця Білого дому Дженніфер Псакі.

"Буквально минулого тижня – напередодні американо-російського саміту – ми надали пакет допомоги в галузі безпеки в розмірі 150 мільйонів доларів, включаючи допомогу зі смертельними наслідками. Зараз ми надали всю суму, асигновану Конгресом в рамках ініціативи України щодо сприяння безпеці", – зазначила вона.

Також у Білому домі підкреслили, що за два дні до саміту президент США Джо Байден став на сцену перед усім світом у НАТО і сказав, що Штати будуть продовжувати ставити Україну "в таку позицію, щоб вона могла продовжувати протистояти російській агресії".

Крім того, у Білому домі переконують, що були підготовлені резервні фонди на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну.

"Як сказав президент Байден безпосередньо президенту Путіну, ми будемо твердо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України", – резюмували у Білому домі.

Нагадаємо, що напередодні зустрічі Байдена та Путіна Міністерство оборони США затвердило надання безпекової допомоги для України у розмірі $150 млн.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: