fbpx
Сьогодні
Фото 14:10 19 Чер 2021

У Києві відкрили пам'ятник лікарям, які померли від коронавірусу

У Києві відкрили пам'ятник на честь медичних працівників, які віддали життя в боротьбі з коронавірусною хворобою.

Монумент встановили біля центрального входу міської клінічної лікарні №4 у Солом'янському районі столиці, про що йдеться на сторінці медзакладу у Facebook.

Пам'ятник виконаний у формі долонь із запаленою свічкою між ними, конструкція стоїть на п'єдесталі висотою в зріст людини.

"Медичним працівникам, які пожертвували своїм життям у боротьбі з пандемією COVID-19 в Україні", – викарбувано напис на п'єдесталі.

У відкритті пам'ятного знаку взяли участь голова МОЗ України Віктор Ляшко, депутати Верховної Ради та Київської міськради, чиновники, меценати, медичні працівники та місцеві жителі.

Пам'ятник лікарям у Києві

"Лікарі – головні герої останніх 2 років всього світу. Весь 2020 рік щодня лікарі боролися з маленьким вірусом, який вплинув на хід життя багатьох людей. І в цій боротьбі, на жаль, у нас були не тільки перемоги, але й поразки – ми втрачали життя… життя пацієнтів і життя лікарів, які жертвували собою в боротьбі за життя інших. Тому лікарі – реальні герої цього часу", – розповіли в столичній міськлікарні.

Пам'ятник загиблих лікарям Пам'ятник загиблих лікарям

Під час проведення церемонії відкриття пам'ятника вшанували пам'ять померлих медиків хвилиною мовчання, до пам'ятного знаку поклали квіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: