fbpx
Сьогодні
10:30 19 Чер 2021

Миколу Кулебу звільнили з посади дитячого омбудсмена

Микола Кулеба був звільнений з посади уповноваженого президента з прав дитини. Він обіцяє й надалі працювати у цій сфері, однак причини звільнення не називає.

Про це він повідомив у Facebook.

"Дякую всім, хто весь цей час підтримував, з ким спільно працювали. Залишаю посаду, але не залишаю сферу захисту дітей і надалі працюватиму заради них", — написав Кулеба.

Він також подякував президенту Володимиру Зеленському за довіру та висловив сподівання, що захист прав дітей буде пріоритетом державної політики в Україні.

Наразі напротивагу покинутій Миколою Кулебою посаді в Офісі Президента створили посаду уповноваженого Президента України з питань безбар'єрності, яку посіла виконавча директорка громадської організації "Відчуй" Дар'я Герасимчук.

До її сфери відповідальності  належатиме "забезпечення здійснення президентом конституційних повноважень щодо додержання конституційної норми про визнання в Україні людини, її життя та здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки найвищою соціальною цінністю".

"Безбар'єрність означає широке бачення змін для багатьох людей. Йдеться про все суспільство, в тому числі маломобільні групи населення: літні люди, люди з інвалідністю, мами і тата з дитячими візочками, люди, які отримали травму на роботі та інші. Безбар'єрність потрібна Україні, тому що відповідає на запит суспільства на гідність та повагу", – прокоментувала своє призначення Ломакіна у Facebook.

Які підсумки 7-ми років Миколи Кулеби на своїй посаді?

Упродовж 7 років роботи на посаді омбудсмена Кулеба регулярно намагався публічно захищати права дітей: він встиг розповісти, як на Херсонщині мертвонароджених дітей викидали разом з медичними відходами, як немовлят-сиріт із Харкова використовували на зйомках фільму, а також звертав увагу на проблему сексуального насильства в Україні.

Не обійшлося й без критики. Минулого року Кулеба втрапив у скандал, коли на власній сторінці у Facebook порівняв ЛГБТ-родини з ґвалтівниками. Також він прирівнював сурогатне материнство до рабства.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: