fbpx
Сьогодні
19:54 19 Чер 2021

Зелений, жовтий, червоний: у Києві збирають дані про статуси офіційних пляжів

Фото: facebook.com/pleso2016

Протягом літнього оздоровчого сезону 2021 року на офіційних муніципальних пляжах Києва, як і минулого сезону, діятиме загальновідома у багатьох країнах світу система різнокольорових прапорів.

Про це пише КП "Плесо".

Це універсальний спосіб оповіщення про поточний статус пляжів, а саме:

• зелений прапор – купання без обмежень;
• жовтий прапор – купатися не рекомендовано;
• червоний прапор – не купатися.

Інформація про статуси усіх офіційних муніципальних пляжів Києва оприлюднюватиметься та оперативно оновлюватиметься на вебсайті КП «Плесо» і на сторінках підприємства у соціальних мережах.

Піднятий на території пляжу прапор зеленого кольору свідчить про те, що на цей час купатися в межах акваторії даного пляжу безпечно.

Жовтий прапор попереджає про ймовірність певних ризиків для здоров'я відвідувачів пляжу.

Червоний прапор сигналізує про наявність підтвердженої загрози здоров'ю або (та) життю людей і означає повну тимчасову заборону купання.

Фахівцями КП «Плесо» проведено узагальнення інформації про зміни якості води на муніципальних пляжах Києва протягом літнього сезону 2020 року та аналіз факторів, що впливали на можливість безпечного купання. КП «Плесо» оприлюднює отримані дані у формі статистики «Статуси офіційних муніципальних пляжів Києва у динаміці». Надалі аналогічна статистика оприлюднюватиметься щорічно.

Започаткування аналітичної обробки статусів пляжів та оприлюднення результатів має вагоме прикладне значення, оскільки прапори в даному контексті мають властивості індикаторів поточного стану водних об'єктів, а також туристичної привабливості та рекреаційної спроможності мегаполісу загалом. Перевагою такого методу є можливість наочно виявляти, відстежувати і прогнозувати стійкі тенденції на основі точних числових значень.

Головним чинником, який змушував встановлювати на київських пляжах тимчасову заборону купання протягом сезону 2020 року, було явище цвітіння (евтрофікації) води.

На вебсайті підприємства за посиланням доступні розгорнуті статистичні відомості, їх детальне тлумачення, а також інформація про кейси КП «Плесо», метою яких є протидія евтрофікації водних об'єктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: