fbpx
Сьогодні
18:49 19 Чер 2021

Інвестори з Канади планують створити патронний завод в Україні

English version here

ДК «Укроборонпром» та інвестори з Канади розпочали співпрацю щодо створення в Україні патронного заводу та вже працюють над передпроєктним документом підприємства.

Про це розповів генеральний директор Укроборонпром Юрій Гусєв під час відкриття ХVІI Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та Безпека – 2021» та ХII Міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт – ХХІ», передає Укрінформ.

«Ми почали співпрацю з партнерами з Канади і зараз за кошти інвестора розробляється техніка економічного обґрунтування створення патронного заводу в Україні. Це лише перший етап, але в той час ми зацікавленні в тому, щоб залучати інвестиції і технології для посилення оборонної промисловості в країні», – сказав він.

Також, за словами Гусєва, напередодні у Франції відбулись переговори з високотехнологічними глобальними компаніями, які також зацікавленні в поглибленні співпраці з Україною.

Зокрема, на сьогодні вже створено робочі групи, які разом з партнерами, країнами членами НАТО, напрацьовують спільні проєкти для того, щоб розвивати обороно-промисловий потенціал України.

«Ми зацікавлені в поглибленій співпраці з нашими партнерами. Це стосується і спільних проєктів, програм і, звичайно, корпоратизації реформи Укроборонпрому, що дозволить нам на наступному етапі прозоро забезпечувати трансфер технологій та створювати спільні підприємства для модернізації техніки», – додав Гусєв.

Нагадаємо: на 8 році війни в Україні все ще актуальне питання власного патронного заводу для потреб як української армії, так і приватних споживачів. Це відбувається на тлі гострого дефіциту боєприпасів, який відчувається на передовій вже не перший рік поспіль.

В липні 2017 року п'ятий президент Петро Порошенко запропонував побудувати в Україні завод боєприпасів замість втраченого Луганського патронного заводу та виділити на це 1,4 млрд грн. Цього так і не сталося.

В грудні 2019 року повідомлялося про плани будівництва патронного заводу приватним інвестором на території індустріального парку "Павлоград" у Дніпропетровській області. Передбачалося, що цей патронний завод стане першим підприємством, зведеним "з нуля" в індустріальних парках області. Однак, завод у Павлограді досі не запрацював.

Окрім того, вже третій рік "будує" свій патронний завод Міністерство оборони України. На створення виробництва боєприпасів на арсеналах Міноборони планується витратити 300 млн грн. Проте ці плани переписуються з року в рік, а виробництво досі не почалося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: