fbpx
Сьогодні
13:08 18 Чер 2021

Рада знову заблокована правками: цього разу до законопроекту про ВККС

Верховна Рада України у п'ятницю не ухвалила жодного законопроекту. Парламент почав розгляд законодавчої ініціативи щодо Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, однак не пройшов і половини правок.

Про це повідомляє УНН, передає Рубрика.

Мова йде про проект закону № 3711-д щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Документом, серед іншого, визначається порядок формування ВККС, визначається порядок проведення конкурсу та призначення на посаду члена комісії тощо.

У порівняльній таблиці до законопроекту міститься 531 поправка і пропозиція. Профільний комітет за результатом розгляду пропонує 192 поправки врахувати, решту – відхилити. Сьогодні нардепи змогли дійти до розгляду лише 11-ї правки.

Метою законопроекту № 3711-д є зокрема відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, вдосконалення процедури її формування та діяльності.

Законопроектом передбачаються зміни до низки законів України, зокрема встановлюється, що ВККС складається з шістнадцяти членів, вісім з яких призначаються з числа суддів або суддів у відставці. Комісія суддів України вважається повноважною, за умови призначення до її складу не менше одинадцяти членів.

Визначається також, що призначення на посаду члена ВККС здійснюється Вищою радою правосуддя за результатами конкурсу в порядку, встановленому цим Законом, строком на чотири роки. Одна і та сама особа не може обіймати посаду члена ВККС більше, ніж два строки поспіль.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: