fbpx
Сьогодні
20:10 18 Чер 2021

Таран заявив, що з наступного навчального року в Україні офіцерів будуть готувати за процедурами НАТО

З вересня 2021 року підготовка офіцерів оперативного та стратегічного рівнів в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбуватиметься за оновленими освітніми програмами, розробленими з урахуванням НАТОвських процедур планування та прийняття військових рішень.

Про це розповів міністр оборони Андрій Таран під час випуску офіцерів університету, про що повідомили в Міноборони.

Таран зазначив, що наразі Міністерство оборони України впевнено рухається до досягнення чергового етапу оборонної реформи, у результаті якої Збройні Сили володітимуть максимально досяжними оперативними бойовими спроможностями відповідно до стандартів НАТО. Особливої актуальності це набуває, за словами Тарана, після підтвердження на саміті Альянсу 14 червня 2021 року перспектив членства України в НАТО, де План дій щодо членства є невід'ємною частиною цього процесу.

"Впевнено можна констатувати: вся система військової освіти, та її флагман – Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, активно працює над трансформацією освітніх процесів, зокрема в рамках реалізації Програми НАТО з удосконалення військової освіти DEEP-Ukraine. Вона дає можливість українським військовим навчальним закладам долучитися до освітянського простору держав-членів Альянсу. Керівництво Міністерства оборони України налаштоване радикально прискорити зміцнення нашого національного оборонного потенціалу, надзвичайно важливою складовою якого була і залишається військова освіта", – зазначив міністр оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: