fbpx
Сьогодні
Фото 18:45 18 Чер 2021

"Одяг не має гендеру": у Запоріжжі чоловік влаштував фотосесію у сукні та туфлях на підборах

У Запоріжжі створили незвичайний фотопроєкт "Одяг не має гендеру" – на зйомці молодий українець Олександр вдягнув одяг, який більшість вважає жіночим. Його фотосесія в "жіночому" одязі в Запоріжжі викликала бурхливі дискусії в соцмережах.

Про це пише Неначасі.

Олександр Марушко – інструктор парашутного спорту, чоловік і батько. Він не носить сукні та підбори в звичайному житті, оскільки взагалі не любить "паритися стосовно одягу".

"Це було моє бажання зробити фотосесію в жіночому одязі. Пам'ятаю, як мене дуже надихнув чоловік із Німеччини, який носить підбори і спідниці. Подумав: "Нічого собі як круто виглядає!". Сміливо, зухвало – люблю таких людей", – розповідає Олександр.

Одяг не має гендеру

Одяг не має гендеру

На зйомці Олександр вдягнув одяг, який більшість вважає жіночим вперше: "Відчував себе прекрасно. Дуже незручно в туфлях. Але під кінець дня трохи адаптувався. Відчуття себе змінювалося від образу до образу. Важко передати це словами".

Фотографка Яна Басова й сама давно хотіла зняти щось схоже: "Ця ідея у мене давно була в планах реалізації".

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Басова Яна г.Запорожье (@yasovaphoto)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Aleksandr Marushko (@marushko)

Усі учасники та учасниці проєкту були готові до реакції в соцмережах і вважають, що такі дискусії потрібні.

"Реакція в соцмережах різна. Ми це все знали і розуміли, – ділиться Яна. – У моєму оточенні дуже зрілі та адекватні люди, що розділяють або приймають мою позицію і переконання. Я веду відкритий блог і завжди висловлюю свою чітку життєву позицію. Не думаю, що рідні і читачі були здивовані. Я не перший раз роблю щось подібне. Що стосується пабліків і новинних порталів, то там є і хейт, і підтримка. Сучасні люди, нове покоління набагато вільніше мислить і не обмежується рамками. Більшою мірою я натхненна аудиторією".

Одяг не має гендеру

Одяг не має гендеру

Те, що серед коментарів у соцмережах є багато хейту, лише підтверджує наскрізну ідею проєкту: "Основна проблема суспільства – хейт. Це нетерпимість до інших людей, – пояснює Яна Басова. – Кожен засуджує вибір іншого, якщо він протирічить його переконанням. Людей судять за зовнішність (вагу, стан шкіри), за вибір (чоловік, діти або їхня відсутність), за манеру спілкування і самовираження".

Приклад Олександра якраз спростовує побоювання багатьох коментаторів у соцмережах. Зрештою, як сказала Яна: "Чоловіки не почнуть поголовно носити спідниці, сукні та прикраси. Але у них повинен бути вибір це робити, як і у нас повинен бути вибір".

Нещодавно в Іспанії вчителі-чоловіки на знак протесту прийшли до шкіл у спідницях, тим самим запустили ініціативу "Одяг не має гендеру". Таким чином вони вирішили показати, що одяг не має бути гендерно помаркованим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: