fbpx
Сьогодні
11:19 18 Чер 2021

Німеччина відкриє кордони для українців, але є умови

English version here

Фото unian

Німеччина з 25 червня відкриває кордони для повністю вакцинованих іноземців із країн, які не входять до Європейського Союзу.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ Німеччини, передає "Нromadske".

Під час в'їзду до країни мандрівники мають показати цифровий сертифікат, затверджений в ЄС, або будь-який інший документ про підтвердження вакцинації.

В'їжджати дозволять іноземцям, які отримали другу дозу вакцину щонайменше за 14 днів до подорожі.

Німеччина визнаватиме щеплення, зроблені затвердженими в ЄС вакцинами: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca та Johnson & Johnson. Китайську вакцину CoronaVac, якою роблять щеплення в Україну, у Євросоюзі поки не схвалили.

Довідка про вакцинацію має містити персональні дані людини, кількість введених доз та дату щеплення, назву вакцини, назву хвороби, проти якої вакцинували, назву та адресу установи, відповідальної за вакцинацію, штам медзакладу.

У посольстві Німеччини в Україні зазначили, що повністю вакциновані українці зможуть відвідувати країну з туристичною метою, а також для того, щоб відвідати друзів та близьких. Там підтвердили, що щеплення визнаватимуться лише затвердженими в ЄС вакцинами.

З 21 червня українці можуть звертатися до посольства та візового центру Visametric для отримання віз, якщо це необхідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: