fbpx
Сьогодні
15:27 18 Чер 2021

"Потенціал зростання – мінімум втричі". Мережа магазинів "КОЛО" планує відкрити до кінця року не менше 100 нових магазинів

English version here

Член ради директорів BGV Group і співзасновник мережі КОЛО Сергій Войцеховський під час першого дня виставки RAU Expo 2021 розповів про нинішні тренди в продуктовому рітейлі та плани щодо розвитку мережі.

До кінця 2021 мережа продуктових мінімаркетів КОЛО планує відкрити 100-120 магазинів.

"У 2021 році ми плануємо відкрити 100-120 магазинів. У нас були плани по декількох операціях M&A, але ми прийняли рішення їх не закривати в цьому році", – зазначив Войцеховський.

Він підкреслив, що всі відкриття будуть за рахунок природної експансії. Також він зазначив, що саме формат магазинів біля дому є наразі найбільш затребуваним.

Головні тези виступу:

  • Нинішній тренд в продуктовому рітейлі – це зручність здійснювати покупки, другий – люди більше воліють їсти, ніж купувати продукти, третій – зростання електронної комерції і диджиталізації.
  • У Польщі на один магазин самообслуговування приходиться 3,5-4 тисяч жителів, а в Україні – близько 10 тисяч. Український ринок продуктового рітейлу має потенціал зростання в три рази в порівнянні з сусідньою країною.
  • Коли мережа почала працювати в Одесі, в першу чергу в компанії відштовхувалися від таких факторів, як активність забудови житлових масивів і розвиток туризму. Також в Одесі дуже яскраво виражені різноманітні товарні категорії локальних виробників.
  • Специфіка українського ринку у відсутності доступу до дешевих грошей. Кількість магазинів на душу населення в Україні нижча, ніж в країнах Європи, тому основні інвестиційні бюджети всі українські рітейлери направляють на експансію.
  • Для рітейлера важливо надавати сервіс, який повинен відповідати нинішнім реаліям.
  • У будь-якому бізнесі важливим є вдосконалення автоматизації процесів, щоб мережа вміла краще прогнозувати для більш ефективного розвитку.
  • Рітейл – дуже консервативна галузь, де часто відсутні глобальні зміни в плані інновацій.

Войцеховський зазначив, що компанія не користуються кредитами українських банків. Як правило, в компанії залучають гроші іноземних банків або приватні інвестиції.

Всі магазини КОЛО запускають в орендованих площах з терміном оренди не більше п'яти років.

Одним з індикаторів вибору локацій для нових магазинів Войцеховський назвав кількість нового житла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: