fbpx
Сьогодні
09:15 18 Чер 2021

В Естонії вперше у світі з’являться самокеровані авто на водневому паливі

Фото: Auve Tech

Естонський виробник самокерованих авто Auve Tech спільно з Тартуським університетом розробили перший безпілотний шатл на водневому паливі. Він почне курсувати дорогами Тарту з 5 липня.

Про це повідомила пресслужба Тартуського університету.

Авто, яке розробляли з лютого 2020 року, вміщує до шести людей і не потребує водія, але за потреби може віддалено контролюватися оператором. Новий шатл передусім розглядають як засіб для поїздок «останньої милі» — тобто від великих транспортних вузлів додому.

В Auve Tech наголошують, що їхнє авто використовує екологічно чисте паливо.

«Єдиними продуктами згоряння водню є вода у вигляді пари й тепло. Швидке заправлення авто дозволяє йому більше працювати, збільшує ефективність і є способом впровадження безпілотних транспортних засобів у повсякденне життя», — заявив генеральний директор Auve Tech Йоганнес Моссов.

Безпілотний шатл Auve Tech уже здійснив кілька тестових поїздок і отримав дозвіл від дорожнього управління Естонії. Він уперше з'явиться на дорогах Тарту 5 липня, але не уточнюється, чи зможуть ним користуватися всі охочі.

Стартап Auve Tech займається розробкою самокерованих транспортних засобів. Наприкінці 2020 року протягом півтора місяця їхні безпілотні шатли Iseauto були успішно випробувані в грецькому місті Ламія.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: