fbpx
Сьогодні
16:23 17 Чер 2021

Зеленська спільно з послом Швеції відкрили у Полтаві клуб для відповідальних тат

English version here

Дружина Президента Олена Зеленська спільно з Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом та головою Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні Хайме Надалем 16 червня відкрили клуб для відповідальних тат «TATO-Hub Полтава» й запустили аудіогід Музеєм Полтавської битви шведською мовою.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, передає Рубрика.

Клуб "TATO-Hub Полтава" створено в межах проекту "Трамплін до рівності", що імплементується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні. Згідно з даними досліджень, які проводить UNFPA-Україна, маємо таку статистику:

  • 71% чоловіків погоджуються, що проводять мало часу з дітьми;
  • 65% чоловіків думають, що достатньо просто заробляти гроші, щоб бути хорошим татом;
  • 62% чоловіків визнають, що зазвичай дружина забезпечує щоденне піклування про дитину;
  • 78% говорять, що в їхніх родинах саме дружина перебуває вдома з дитиною, коли та хворіє;
  • 59% чоловіків знають, що батько має таке ж право брати батьківську відпустку, як і мати.
  • Лише 3% чоловіків беруть відпустку для догляду за дитиною. Водночас кожна третя жінка хотіла б, щоб чоловік взяв декретну відпустку замість неї на певний період.

«Рівність прав для матері й батька щодо догляду за дитиною є одним з напрямків роботи, які Україна визначила для себе, приєднавшись минулого року до міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц» – партнерства рівних можливостей. І маю зазначити, ми впевнено рухаємося до поставлених цілей. Нещодавно почав діяти закон, який дає право чоловікам скористатися повноцінною декретною відпусткою протягом перших трьох років. А також право на оплачувану чотирнадцятиденну відпустку в перші три місяці після народження дитини», – заявила Олена Зеленська.

Фото: ОП

Зазначається, що діяльність «ТATO-Hub» спрямована на організацію занять виключно для татусів з питань дитячої психології, побудови відносин «батьки-діти», з питань сексуальної освіти, подолання стресів, конструктивного вирішення конфліктів, підготовки до пологів і появи малюка, шкідливості гендерних стереотипів.

Усі заходи проводитимуть висококваліфіковані досвідчені психологи на безоплатній основі за попереднім записом.

Фото: ОП

Також дружина Президента України також відвідала опорний заклад загальної освіти Полтавської області Диканську ЗОШ I-III ступенів ім. М. В. Гоголя.

На зустрічі були присутні заступник міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська та представник головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області Яніна Аранчій. Під час зустрічі відбулася презентація проекту «Реформи харчування учнів Полтавської області», на якій була розглянута система організації шкільного харчування в регіоні.

На прикладі Полтавщини було виявлено низку проблемних питань, які мають бути вирішені, а саме: невідповідність матеріально-технічного стану харчоблоків системі НАССР, неврегульованість на законодавчому рівні посади шеф-кухаря в закладі освіти, відсутність чітких правил співпраці з бізнесом, проблемні питання щодо закупівель продуктів та/або послуг харчування й наявність недобросовісної конкуренції тощо.

Також у Полтаві за участю Олени Зеленської та Посла Швеції в Україні відбулося відкриття аудіогіда Музеєм Полтавської битви шведською мовою.

Фото: ОП

"Дуже радий бачити, як ініціатива першої леді перекласти аудіогід до Музею Полтавської битви шведською мовою не лише сприяє історичному та культурному зв'язку між нашими країнами, а й робить такі історичні пам'ятки в Україні більш доступними для відвідувачів зі Швеції", – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: