fbpx
Сьогодні
19:11 17 Чер 2021

Рада підтримала у першому читанні за законопроєкт про безпаперовий документообіг

Фото: Рубрика

Верховна Рада на засіданні 17 червня ухвалила в першому читанні законопроєкт № 5495 про режим paperless, який передбачає відмову від паперового документообігу в Україні.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства цифрової трансформації.

Як підкреслили у відомстві, основним положенням paperless стане заборона для українських держорганів вимагати паперові документи, довідки та посвідчення, якщо аналогічна інформація вже є в державних реєстрах.

«Далі ми поступово плануємо перенесення всіх державних процесів в екосистему Дії. Отримати будь-яку довідку, підписати або згенерувати документи, скористатися держпослугами можна буде онлайн в Дії», – зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також міністр додав, що Мінцифри зараз працює в чотирьох основних напрямках:

  • Цифрове законодавство – порядок надання кожної послуги повинен чітко регламентований законами, постановами Кабміну або наказами профільних міністерств.
  • Цифрові документи – з 23 серпня цифровий паспорт в додатку Дія зобов'язані приймати у всіх установах України від приватних до державних. Мета міністерства – оцифрувати всі важливі документи, що б єдиним, який необхідно отримувати в фізичному варіанті був тільки паспорт.
  • Електронний документообіг – для цифрових документів потрібна надійна система електронного документообігу, яка повинна відповідати ЄС ASIC і єдиним стандартом для бізнесу і влади.
  • Е-послуги – на порталі Дія вже є понад 70 онлайн-послуг, серед яких: реєстрація бізнесу, послуга для батьків новонароджених еМалятко і оформлення допомоги по безробіттю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: