fbpx
Сьогодні
13:17 17 Чер 2021

Від приватизації 25 спиртзаводів у держбюджет надійшло 1,5 млрд грн

Майже за рік, починаючи з 1 липня 2020 року, відбулися аукціони з приватизації 25 активів спиртової галузі, в результаті чого до держбюджету надійшло близько 1,5 млрд грн.

Про це повідомляється на сайті Фонду державного майна, передає Рубрика.

"У цьому році ми очікуємо ще більше зростання ціни на аукціонах і ще більшу увагу до активів спиртової галузі з боку учасників ринку", – повідомив заступник голови відомства Костянтин Кошеленко.

ФДМ планує 6 липня повторно продати на аукціоні Мишковицький спиртзавод (Тернопільська обл.) Зі стартовою ціною 7,29 млн грн, оскільки переможець попереднього приватизаційного аукціону – ТОВ "Енерджі Солюшнс Україна" (Корюківка Чернігівської обл.) відмовився підписувати протокол про результати торгів.

На 30 червня запланований повторний аукціон з продажу Мартинівського спиртзаводу (с. Мартинівка Вінницькій обл.) Зі стартовою ціною 31,02 млн грн, оскільки переможець аукціону – ТОВ "Укркерамресурс" (Донецька обл.) відмовився підписувати протокол про результати торгів.

Як повідомлялося, ФДМ в першому півріччі 2021 року має намір передати сім спиртозаводів для приватизації на онлайн-аукціонах, в третьому кварталі – сім активів, в четвертому – ще шість.

Нагадаємо, що з 15 жовтня 2020 року в Україні почалася приватизація підприємств ДП Укрспирт.

До кінця 2020 року були приватизовані 20 спиртових підприємств на загальну суму 1,258 млрд грн. В цілому від приватизації 41 об'єкта спиртової галузі Фонд держмайна України очікує отримати близько 2 млрд грн.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: