fbpx
Сьогодні
16:27 17 Чер 2021

Нафтогаз оприлюднив місячний червневий тариф

Газопостачальна компанія (ГК) "Нафтогаз України" встановила місячну червневу ціну на газ для своїх клієнтів на рівні 11,94 грн/куб.м.

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України".

Згідно з повідомленням, ГК "Нафтогаз України" розрахувала ціну в рамках тарифного плану "Місячний" у червні, враховуючи поточну ситуацію на ринку. Так, ціна газу за цим тарифним планом у червні складає 11,94 грн/куб.м.

"Ціна на газ у тарифному плані "Місячний" обумовлена ситуацією на європейському ринку, де ціни на газ є одним з найвищих за останні 4-5 років, і станом на початок червня продовжували зростати. Зазначимо, що ціни на газ в Україні завжди корелюються з цінами на європейських хабах, оскільки наша країна інтегрована в європейський газовий ринок з 2015 року", – пояснили у пресслужбі.

Так, на сьогодні Україна імпортує третину від загальних обсягів споживання, тому ціни на газ формуються, виходячи з динаміки цін на європейський майданчиках. За інформацією НАК, у середньому на початок червня ціни на газ у Європі сягали 25,9 євро/МВт-год, або трохи більше $270/1 тис. куб.м.

Зазначається, що підвищення цін відбувається через те, що РФ штучно обмежує поставки газу з метою створення тиску для завершення будівництва "Північного потоку-2". Також на зростання впливає кон'юнктура глобальних ринків, зокрема, високі ціни на скраплений природний газ в азіатському регіоні.

Водночас, у пресслужбі нагадали, що в рамках тарифного плану "Фіксований" ціна газу для побутових клієнтів складає 7,96 грн/куб.м. Для клієнтів, які підключили у минулому році тарифний план "Річний" умови не змінюються, як і ціна на газ, яка зафіксована умовами укладеного договору і терміном його завершення. Компанія також працює над розробкою сезонного тарифного плану з можливістю оплати рівними частинами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: