fbpx
Сьогодні
20:30 17 Чер 2021

Литва планує побудувати паркан на кордоні з Білоруссю

Фото: delfi

Через збільшення кількості нелегальних мігрантів влада Литви розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомляє Delfi.

"Ми обговорюємо це питання, проводимо дослідження можливості установки, коштувати паркан буде, мабуть, 15 млн", – сказала міністр внутрішніх справ Агне Білотайте.

У МВС Литви повідомили, що розглядають різні варіанти – паркан може бути і одиночним, і подвійним, з колючим дротом або сигналізацією.

Протяжність литовсько-білоруського кордону – 678,8 км. Через природний рельєф паркан не можна встановити уздовж усього кордону. Зараз паркан встановлено на 78 км кордону з Білоруссю. Ще близько 92,5 км кордону – це різного роду водойми, тому паркан можуть встановити на ділянці ще 508 км. Один кілометрів огорожі, за попередньою оцінкою, коштуватиме близько 30 тис. євро.

"Крім того, уздовж паркана треба інтегрувати відеокамери, датчики тощо. Їх установка на 1 км кордону обійдеться в 130 тис. євро", – зазначили в міністерстві.

За даними прикордонників, цього року білорусько-литовський кордон нелегально перейшли майже 400 мігрантів, в основному це громадяни Іраку. Це у 5 разів більше, ніж за весь 2020 рік.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: