fbpx
Сьогодні
15:42 17 Чер 2021

Інтерпол може зайнятися розшуком колишньої топменеджерки ПриватБанку

Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ексочільниці підрозділу ПриватБанку у справі про розтрату 137 млн грн, що є підставою для оголошення її Інтерполом у розшук.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Фейсбук, передає Рубрика.

Сторона обвинувачення з метою реалізації можливостей міжнародного поліцейського співробітництва відповідно до Інструкції про порядок використання правоохоронними органами України інформаційної системи Міжнародної організації кримінальної поліції – Інтерпол, звернулася до ВАКС із клопотанням про обрання вказаній особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою на підставі ч. 6 ст. 193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто без участі підозрюваної.

ВАКС ухвалою від 17 червня задовольнив вказане клопотання та обрав стосовно колишньої очільниці одного з підрозділів банку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до її затримання і доставки до суду для вирішення питання про застосування обраного запобіжного заходу або його заміни на більш м'який.

"Вказана ухвала суду є підставою для ініціювання публікації Генеральним секретаріатом Інтерполу червоної картки оповіщення з метою розшуку, затримання, арешту, обмеження свободи пересування та подальшої видачі особи в Україну", – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою колишніх топменеджерів ПриватБанку здійснюють прокурори САП.

Так, в рамках досудового розслідування встановлено, що у грудні 2016 року, за день до визнання Приватбанку неплатоспроможним, вказані особи на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 млн грн на користь пов'язаної з банком юридичної особи.

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто розтрата та пособництво в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Колишньому голові правління додатково інкриміноване складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, в т.ч. таке, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому за попередньою змовою групою осіб – ч. 1,2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

За даними джерел УП, йдеться про Олену Бичихіну, яку за іншим епізодом розтрат у 8 млрд грн у Приватбанку вже оголошено у розшук. Вона очолювала департамент фінансового менеджменту банку.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: